Σε πύρινο κλοιό το βράδυ τα Ψαχνά: Υπερπροσπάθειες πυροσβεστών για κατάσβεση - Βίντεο

Η πυρκαγιά περιορίστηκε ενώ είχε κάψει μερικά στρέμματα χαμηλής βλάστησης

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του υδροβιότοπου Κολοβρέχτη στα Ψαχνά της Εύβοιας. Μέχρι τα μεσάνυχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδιναν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να περιορίσουν τα μέτωπα, ωστόσο η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη σε δύσβατη περιοχή μέσα στον υγροβιότοπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής άρχισαν να επιχειρούν προκειμένου να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς μέσα στον υδροβιότοπο που είναι μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια αλλά κανένα από αυτά δεν κινδυνεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις για εμπρηστική ενέργεια. Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό για περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να διαπιστώσουν τα αίτια.

Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο, της υπερπροσπαθειας των πυροσβεστών και των εθελοντών να περιορίσουν την φωτιά. Ήταν λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ όταν ισχυρός άνεμος επηρέασε το σημείο, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει την έργο της επέμβασης. Παρόλαυτά, λίγη ώρα αργότερα, η πυρκαγιά περιορίστηκε ενώ είχε κάψει μερικά στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

evoia

evoia

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ και eviathema.gr

Πηγή: skai.gr