Κλείσιμο

Euroferry Olympia: Πού εστιάζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αιτιών της φωτιάς

Συνεχίζονται με πυρωτέδεις ρυθμούς οι έρευνες του λιμενικού και των αρμόδιων αρχών τόσο για την εύρεση αγνοουμένων όσο και για τον εντοπισμό των αιτιών για το ξέσπασμα της φωτιάς στο πλοίο Euroferry Olympia.

Οι ευθύνες φαίνεται ότι είναι πολλές και για την πλοικτήτρια εταιρεία όσο και για τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τους ελέγχους.

https://exchange.glomex.com/discover?channel=%5B%22tx-bv2v4q0j75ap%22%5D

Tα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Το βάρος των ερευνών θα πέσει σε πρώτη φάση  τον έλεγχο για το σύστημα πυρασφάλειας και στεγανοποίησης, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες πως δεν λειτούργησε σωστά.

Παράλληλα θα εξεταστεί αν είχε γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο γκαραζ πριν τη φωτιά, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία να αποκρίνεται πως υπήρχαν πληρώματα που έκαναν διαρκώς ελέγχους, αυτό μένει όμως να επιβεβαιωθεί.

Συνεχίζοντας πρέπει να απαντηθεί από τους ερευνητές αν αντέδρασε γρήγορα το προσωπικό κατά την εκκένωση του πλοίου, φαίνεται όμως πως όλα κινήθηκαν ομαλά.

Τέλος κρίσιμο κομμάτι στη έρευνες αποτελεί το ερώτημα για το αν έγινε έλεγχος για ύπαρξη οδηγών στο γκαράζ τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, μετά την εντολή για εκκένωση από το πλοίαρχο
 

Πηγή: skai.gr