Κλείσιμο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας - Κατέρρευσε τμήμα της οροφής

Οι πυροσβεστικές δυνάμειςπαραμένουν σε επιφυλακή, καθώς τέτοια κτίρια λόγω παλαιότητας και σαθρότητας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταρρεύσεων

Η κατάρρευση τμήματος της οροφής του εγκαταλελειμμένου κτιρίου που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν ο απολογισμός της φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, στις 06:40, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω της σαθρότητας και της παλαιότητας του οικοδομήματος, η οροφή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου πήρε αμέσως φωτιά καθώς στηριζόταν σε ξύλινα δοκάρια και κάηκε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Παράλληλα, λόγω του θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε, οι φλόγες επεκτάθηκαν -σε μικρή έκταση- και στην οροφή μεξικάνικου εστιατορίου που βρισκόταν δίπλα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν «ανεπαίσθητες».

«Το κτίριο του εστιατορίου συνόρευε, η επιχείρηση δεν έχει πρόβλημα, είναι λειτουργική», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός. Σημειώνεται, επίσης, ότι από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι λόγω και της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Αρτοποιός, τέτοια κτίρια λόγω παλαιότητας και σαθρότητας όταν πάρουν φωτιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταρρεύσεων.

Διαβάστε ακόμα: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κτίριο στην Αιόλου - Κανένας κίνδυνος για διπλανό εστιατόριο - Βίντεο - Φωτό

Συνολικά επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα βραχιονοφόρο όχημα και ένα κλιμακοφόρο όχημα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: skai.gr