Εύβοια: Aπό χωριό σε χωριό η φωτιά- Πύρινα μέτωπα κυκλώνουν την περιοχή Λίμνη

Μαίνεται η το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια.

Προσπέρασε το χωριό Δάφνη ένα από τα πολλά μέτωπα της φωτιάς, που έφτασε από τις Κεχριές αφού πλέον δεν είχε τίποτα να κάψει.

Την ίδια ώρα 3 πλέον μέτωπα κυκλώνουν την περιοχή Λίμνη. Αναλυτικότερα, στο μέτωπο της περιοχής Προφήτης Ηλίας, όπου υπάρχουν μερικά σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες, εκκλησάκι και γηροκομείο, φαίνεται να περνάει από την πίσω πλευρά και να καταλήγει προς την θάλασσα.

Παράλληλα, στον κεντρικό δρόμο διακρίνεται πλέον ένα δεύτερο μέτωπο ενώ πιο δεξιά της κωμόπολης της Λίμνης, ένα τρίτο μέτωπο καίει βουνό.

Η αγωνία για την Δάφνη, όπως και για τις Κεχριές αλλά και τη Μυρτιά, δεν έχει τελειώσει, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς κάνουν κύκλους και επανέρχονται περισσότερο απειλητικά. 

Ωστόσο, το χωριό Μυρτιά που δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες με τα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, περιμένει ένα ακόμη μέτωπο από την Δάφνη και τις Κεχριές. 

Στη Φαράκλα έχουμε το ίδιο σκηνικό. Οι φλόγες επανήλθαν περισσότερο απειλητικές και σήμανε συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις να τις αντιμετωπίσουν περιμετρικά του χωριού. Εκκλήσεις δέχονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από παντού.  

 Οι εφιαλτικές στιγμές δεν έχουν τελειώσει και στην βόρεια και δυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή του δήμου Ιστιαίας. Οι προληπτικές εκκενώσεις χωριών στην πορεία της μέρας δεν επαρκούν, και πριν λίγο ανακοινώθηκαν από το δήμαρχο, Γιάννη Κοτζιά και νέες, για προληπτικούς λόγους. Με ανακοίνωσή του εκκενώνονται οι οικισμοί Σίμια, Κυπαρίσσι, Βούτα και Μονοκαρυά.

 Όπως αναφέρει ο δήμαρχος «γίνονται ζώνες πυροπροστασίας γύρω από τα χωριά, με όποια μέσα μπορούν να διατεθούν» και συστήνει στους πολίτες «ψυχραιμία υπομονή και αλληλεγγύη».

Ο ίδιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μέσα πυρόσβεσης που είναι λιγοστά, λέγοντας πως «η επίθεση που δεχόμαστε είναι ασύμμετρη και τα μέσα πυρόσβεσης που διατίθενται είναι λίγα, περισσεύει όμως ο εθελοντισμός και η ανθρώπινη ψυχή».

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων ατόμων από τη Λίμνη Ευβοίας σε ασφαλή προορισμό. Σύμφωνα με το Λιμενικό, 650 άτομα, κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, επιβιβάστηκαν τόσο από το λιμάνι της Λίμνης όσο και από την παραλία Κοχύλι στο φέρι μποτ «Αλκυών». Όλοι τους μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού, όπως αναφέρει το Λιμενικό.

ΑΠΕ-SKAI.GR

Πηγή: skai.gr