Εκκενώνεται από θαλάσσης με δύο φέρι μποτ η Λίμνη Ευβοίας- Πάνω από 1.000 άτομα στην παραλία

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στη λίμνη στη Βόρεια Εύβοια, καθώς πριν από λίγο οι φλόγες επέστρεψαν και πάλι στην περιοχή. 

Αυτή τη στιγμή ήδη οργανώνεται η απομάκρυνση των κατοίκων με πλωτά μέσα, καθώς δεν υπάρχει καμίας διέξοδος παρά μόνο η θάλασσα, αφού όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο λιμενάρχης της Αιδηψού, Σωτήρης Δανίκας, περίπου 1.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην παραλία της Λίμνης Ευβοίας και δύο φέρι μποτ θα τα μεταφέρουν με ασφάλεια στα Λουτρά Αιδηψού. 

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, τόνισε ότι μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή είναι μικρά παιδιά, ετοιμόγεννες γυναίκες και ηλικιωμένοι. 

Μάλιστα, τόνισε ότι τα πρώτα σπίτια του οικισμού έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ δεκάδες εθελοντές δίνουν μάχη προκειμένου να καταφέρουν να τις σβήσουν. 

Νωρίτερα, η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό Δάφνη εγκλώβισε κατοίκους και πυροσβέστες οι οποίοι μετά από υπερπροσπάθειες μπόρεσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Τώρα έχει κυκλώσει το χωριό Κεχριές από όλα του τα σημεία ενώ έχει κοπεί η κυκλοφορία του δρόμου και προς την Αγία Άννα αλλά και προς τη Λίμνη που την έχουν κυκλώσει οι φλόγες.

Το ίδιο μέτωπο που επιστρέφει τώρα από την Στροφυλιά και την Κήρινθο πίσω προς την Λίμνη απειλεί τη Μουρτιά που έχει ζητηθεί η εκκένωση της.

Από τη βόρεια πλευρά ένα άλλο μέτωπο κατευθύνεται από το Καλαμούδι και το Παλαιοχώρι πίσω προς τις Ροβιές και απειλεί να περάσει τον δρόμο αυτή τη φορά βόρεια από τις Ροβιές και να καταστρέψει ότι δεν είχε καταστραφεί το προηγούμενο διάστημα. Ισχυρές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί σε εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά την Κήρινθο ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Μαντούδι ενώ οι άνεμοι στρέφουν τις φλόγες προς τη Ζωοδόχο Πηγή όπου εκεί δίδεται η μάχη.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ