Έβρος: Σοβαρά επεισόδια στις Καστανιές - Συγκρούσεις σε όλο το μήκος του φράχτη

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στην ουδέτερη ζώνη στον Έβρο, στο φυλάκιο στις Καστανιές. Κατά μήκος του φράχτη μετανάστες πετούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις ελληνικές δυνάμεις, που με τη σειρά τους προχωρούν σε εκτεταμμένη χρήση χημικών.

Χημικά στις ελληνικές δυνάμεις ρίχνουν απροκάλυπτα οι Τούρκοι στον Έβρο όπως αποδεικνύει βίντεο ντοκουμέντο.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες, είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του, ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Ισχυρότατες ελληνικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί σε όλο το μήκος του φράχτη και δίνουν μια πραγματικά τιτάνια μάχη για να τους εμποδίσουν να περάσουν από πάνω και να φτάσουν στην ελληνική πλευρά.

Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 18.30 το απόγευμα, έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παρανομή είσοδο στη χώρα.

Πηγή: skai.gr