Κλείσιμο

Έβρος: Μήνυμα του στρατού σε έξι γλώσσες ότι τα συνορα είναι κλειστά

Κινητές μονάδες εκπομπής του στρατού, μεταδίδουν μηνύματα προς τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Τα μηνύματα μεταδίδονται σε έξι γλώσσες και συγκεκριμένα στα Αραβικά, στα Αγγλικά, στα Παντζάμπι/Ουρντού (Πακιστάν), στα Φαρσί (Αφγανιστάν & Ιράν), στα Παστού (τμήμα Αφγανών) και στα Μπενγκάλι (Μπανγκλαντές).

Πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα που λαμβάνουν όσοι πλησιάζουν στα σύνορα στο κινητό τους αναφέρει: «Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται πραγματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Οι Τούρκοι μοιράζουν σκηνές στα σύνορα

Στο πλαίσιο της τουρκικής στρατηγικής που επιχερεί να οδηγήσει χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι διανέμουν σκηνές στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από την ελληνική πλευρά και δείχνει ένα φορτηγό γεμάτο με σκηνές.

Χθες δημοσιεύθηκαν βίντεο που έδειχναν λεωφορεία με εκατοντάδες πρόσφυγες να φτάνουν στις Καστανιές συνοδεία τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων. 

Πηγή: skai.gr