Σάλος για την ερωτική ταινία κάτω από την Ακρόπολη- Μενδώνη: Παράνομο γύρισμα θα αποδοθούν ευθύνες

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια ερασιτεχνική μικρού μήκους ταινία με τον τίτλο «Ξεπαρθενών», που γυρίστηκε κάτω από την Ακρόπολη και μεταξύ άλλων απεικονίζει ζευγάρι ανδρών να κάνει έρωτα σε δημόσια θέα κάτω από τον ιερό βράχο.

Το σενάριο περιλαμβάνει ένα ζευγάρι ανδρών που έχει χωρίσει και ανεβαίνει στην Ακρόπολη, με την παραίνεση φίλων τους, για να τα βρουν. Τελικά κάνουν έρωτα, σε δημόσια θέα και με τους φίλους τους να τους περιτριγυρίζουν για να μην φαίνονται στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρει ότι σκηνέςγυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης: « «Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προφανώς για τα συγκεκριμένα γυρίσματα οι φύλακες της Ακρόπολης φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Η παρουσίαση της ταινίας έγινε στις 17/12 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πλέον είναι ελεύθερη στο διαδίκτυο.

Πηγή: skai.gr