Επίθεση-Βιτριόλι: «Εύχομαι να τον φωτίσει ο Θεός» - Τι λέει στον ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Βεροίας

Για τα συνεχή προβλήματα που δημιουργούσε, τα δανεικά, τη συμπλοκή με τον ψάλτη στην αυλή της εκκλησίας, τα ναρκωτικά και άλλα προβλήματα που δημιούργησε στο παρελθόν ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι κατά των επτά Μητροπολιτών, μίλησε ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Παντελεήμων τόνισε ότι μετά την πρωτοβάθμια καταδίκη του από το συνοδικό δικαστήριο απειλούσε τους πάντες ακόμη και τον ίδιο. Για την επίθεση με καυστικό υγρό τόνισε ότι κανένας δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι ένας κληρικός θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Στον συνήγορο του δράστη Ανδρέα Θεοδωρόπουλο ο οποίος ρώτησε εάν γνώριζε η Μητρόπολη ότι ο πελάτης του είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ο Μητροπολίτης Βεροίας απάντησε ότι ποτέ δεν έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν πάει καλά, ενώ και κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεσή του, ποτέ δεν προσκόμισε κάποιο σχετικό δικαιολογητικό.

«Εύχομαι και εκεί που θα είναι να τον φωτίσει ο θεός να μετανοήσει στο Θεό και να ζητήσει συγνώμη για ότι έκανε» τόνισε ο Μητροπολίτης Βεροίας. 

Πηγή: skai.gr