Eπίθεση- Μονή Πετράκη: Με περιεκτικότητα 96% σε θειικό οξύ το βιτριόλι

Με περιεκτικότητα 96% σε θειικό οξύ το βιτριόλι με το οποίο επιτέθηκε στους Μητροπολίτες ο 37χρονος από την Βέροια που είχε εκδιωχθεί από τους κόλπους της Εκκλησίας.

Το αγόρασε με 40 ευρώ από το διαδίκτυο όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του. 

«Το βιτριόλι το προμηθεύτηκε όπως μου είπε στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, από μία εταιρεία η οποία προμηθεύει χημικές ουσίες  δεν μου το ανέφερε ως βιτριόλι, αλλά ως χημική ουσία» αναφέρει.

Την αδιανόητη επίθεση από ιερέα με καυστικό υγρό μέσα στην Ιερά Μονή Πετράκη περιγράφει στο ΣΚΑΪ ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου που παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο με εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

«Υπήρξε πανικός μέσα στην αίθουσα. Απλώς σκέφτομαι ότι αν αυτή η ποσότητα του υγρού είχε πέσει στο πρόσωπο μου σήμερα δεν θα είχα πρόσωπο. Μπαίνοντας στην αίθουσα είπα στον αστυνομικό, του λέω σε παρακαλώ πολύ έχε το νου σου γιατί ο κατηγορούμενος είναι λίγο ζόρικος. Φοβήθηκα ότι θα γίνει αυτό που είχε γίνει και πέρυσι, ότι δηλαδή θα εξυβρίσει λεκτικά τους δικαστές. Δεν το φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο».

Η εικόνα μέσα στους διαδρόμους της Μονής Πετράκη σοκάρει. Αίματα και ράσα χυμένα στο έδαφος. 

Τα έδρανα του Συνοδικού Δικαστηρίου έχουν γεμίσει καυστικό υγρό, το προεδρείο και το Ευαγγέλιο έχουν λιώσει.

Ο 37χρονος ιερέας από τη Βέροια είχε διωχθεί από τους κόλπους της εκκλησίας για υπόθεση ναρκωτικών.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

«Όταν λοιπόν άκουσε αυτό, όπως ήταν όρθιος στο έδρανο που καθόταν, έκανε μια κίνηση προς τα πόδια του, είχε φέρει μια τσάντα κοντά, λοιπόν έκανε μια κίνηση προς τα πόδια του και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο. Το κράταγε με τα δύο χέρια και έκανε ημικυκλικές κινήσεις, και ράντιζε όλο το προεδρείο όλο το δικαστήριο» περιγράφει ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος.

Ο 37χρονος είχε στο μυαλό του πως ο μητροπολίτης Βέροιας έχει στήσει σκευωρία εναντίον του. 

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος – πριν βγάλει το μπουκάλι και αρχίζει να επιτίθεται στους μητροπολίτες..

-«Είστε μιλημένοι από τον Βεροίας; 
-Μα τι είναι αυτά που λέτε;
-Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας, ε;

Εκείνη τη στιγμή βγάζει το καυστικό υγρό, και 15 δευτερόλεπτα σκορπά τον τρόμο στην Μονή Πετράκη.

Στην έδρα του Συνοδικού Δικαστηρίου βρίσκονταν συνολικά 7 μητροπολίτες. Ο Νικόδημος της Κασσανδρείας, ο Ανδρέας της Δρυινουπόλεως, ο Καλλίνικος της Άρτας.

Δίπλα του ο Διονύσιος της Ζακύνθου, ο Κύριλλος της Κηφισιάς, ο Δημήτριος της Γουμενίσσης και ο Αντώνιος της Γλυφάδας. 

«Φοράγαμε μάσκες, φοράγαμε ράσα, φοράγαμε πάνω καλιμαύχι το μόνο μέρος που ήταν κενό ήταν το μέτωπο και τα μάτια. Λοιπόν, εγώ όταν είδα την κίνηση νόμιζα ότι ήθελε να μας προσβάλει, λέγοντας μας ότι θέλουμε άγιασμα και ότι έβγαλε αγιασμό να μας ρίξει, εκεί πήγε το μυαλό μου. Όταν όμως είδα ότι το υγρό που έπεσε στον πατέρα Σεβαστιανό δίπλα του που καθόταν, έγινε κόκκινο πάνω στο ράσο, κατάλαβα ότι ήταν καυστικό. Ήδη δε, είχαν αρχίσει να με τσούζουν τα μάτια μου» αναφέρει ο Μητροπολίτης Άρτας.

Συνολικά τραυματίζονται 7 μητροπολίτες, 2 Δικηγόροι, ο  Αστυνομικός που τον συνέλαβε, και ο γραμματέας του δικαστηρίου.

Όλοι μεταφέρονται αμέσως στο νοσοκομείο. Οι 7 μητροπολίτες έλαβαν εξιτήριο και ακολουθούν ήπια αγωγή ενώ παραμένει στο ΚΑΤ ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου.

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό τα μέτρα ασφαλείας στην Μονή Πετράκη αυστηροποιούνται. 

Ο 37χρονος ιερέας μεταφέρθηκε στο Δρομοκαϊτειο και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ήθελε να τους τιμωρήσει για την απόφαση σε βάρος του.

Πηγή: skai.gr