Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Της μίλησε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης

Έφθασε το πρωί της Τετάρτης στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της η Ιωάννα Παλιοσπύρου θύμα της επίθεσης με βιτριόλι από 37χρονη στην Καλλιθέα. Η Ιωάννα φορά ειδική προστευτική μάσκα και καπέλο, ενώ δεν προέβη σε δηλώσεις. 

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα». Με αυτή τη φράση η 35χρονη, σήμερα, Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, εξήγησε την ανάγκη της να είναι παρούσα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου αρχίζει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

Η Ιωάννα βρήκε την ψυχική δύναμη να έρθει στα δικαστήρια, παρά τις παραινέσεις ειδικών και συγγενών της ότι θα ήταν ψυχολογικά και σωματικά επίπονο γι' αυτή.

Κατά τα φαινόμενα πάντως, η κατηγορούμενη δεν θα αντιμετωπίσει την Ιωάννα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε κώλυμα. 

O δικηγόρος της κατηγορουμένης Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε να μιλήσει στην Ιωάννα, της μίλησε για 10 λεπτά περίπου και τής εξέφρασε την προσωπική του θλίψη και τη συμπάθειά του. Της είπε ακόμη να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του. 

Απαντήσεις και απονομή της δικαιοσύνης αναμένει η Ιωάννα 16 μήνες μετά από την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της Νίκος Αλεξανδρής ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για πιθανή ύπαρξη συνεργών.

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα κρατήσει η δίκη ο ίδιος είπε πως δεδομένου πως τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να τεθεί το θέμα της αποφυλακίσεως της δράστιδος, εκτιμά πως αρχές Νοεμβρίου μέχρι 10 Νοεμβρίου θα έχουν την απόφαση. 

Υπογράμμισε πως βασική κατηγορία είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας και πως θα καταθέσουν 35-40 μάρτυρες συνολικά οι οποίοι ως επί τον πλείστον είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση (αστυνομικοί, γιατροί, κλπ).

Σημειώνεται ότι στη δίκη πλειοψηφία είναι οι απλοί πολίτες, οι ένορκοι, και όχι οι δικαστές. 

Πηγή: skai.gr