Επίθεση με βιτριόλι-Δικηγόρος Ιωάννας: Η σιωπή και η προετοιμασία της 37χρονης «δείχνει» συνεργούς

Απαντήσεις και απονομή της δικαιοσύνης αναμένει η Ιωάννα 16 μήνες μετά από την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος της Νίκος Αλεξανδρής ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για πιθανή ύπαρξη συνεργών.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως υπήρχαν εισηγήσεις όχι μόνο των οικείων της αλλά και γιατρών να μην παραστεί στην δίκη η Ιωάννα γιατί δεν θα της κάνει καλό, αλλά όπως είπε η ίδια αποφάσισε να παραστεί και να αντιμετωπίσει την κατηγορουμένη. 

«Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δεν θα αποκαταστηθεί ποτέ ούτε η όψη ούτε η υγεία της» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με το αν η 37χρονη κατηγορουμένη θα παραστεί στο δικαστήριο δήλωσε πως δεν το γνωρίζει αλλά ότι έχει την αίσθηση πως θα παραστεί αν και έχει το δικαίωμα να μην πάει. 

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα κρατήσει η δίκη ο ίδιος είπε πως δεδομένου πως τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να τεθεί το θέμα της αποφυλακίσεως της δράστιδος, εκτιμά πως αρχές Νοεμβρίου μέχρι 10 Νοεμβρίου θα έχουν την απόφαση. 

Υπογράμμισε πως βασική κατηγορία είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας και πως θα καταθέσουν 35-40 μάρτυρες συνολικά οι οποίοι ως επί τον πλείστον είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση (αστυνομικοί, γιατροί, κλπ).

Ερωτηθείς αν έχει δοθεί απάντηση από την κατηγορουμένη για το λόγο που έκανε αυτή την ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε πως αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που περιμένουν να ακούσουν κατά την διάρκεια της δίκης.  «Έχουμε δώσει ότι θεωρούμε σαν απάντηση», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Παράλληλα ο δικηγόρος της Ιωάννας υπογράμμισε πως με μεγάλη δόση βεβαιότητας είναι πιθανό το σενάριο συνεργού- συνεργών γιατί γινόταν ένα χρόνο η προετοιμασία για το έγκλημα. «Οι συγκεκριμένες πράξεις δεν μπορούν να γίνουν από έναν άνθρωπο».

Όπως ανέφερε έχει σημασία το με ποιους μίλησε και ήρθε σε επαφή μετά η κατηγορουμένη σχετικά με το αν υπήρχαν συνεργοί, ποιοι ήταν αυτοί και ποιος ήταν ο ρόλος που έπαιξαν στην υπόθεση.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η κατηγορουμένη είχε χρησιμοποιήσει το δικαίωμα της σιωπής είπε πως αυτό δείχνει τα στοιχεία του χαρακτήρα της και την άρνηση της να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις ενώ τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο προστατεύει και τους ανθρώπους που την βοήθησαν.  Όπως σημείωσε αυτό το γεγονός είναι επιβαρυντικό σε ένα δικαστήριο για τον κατηγορούμενο γιατί αξιολογείται και αυτό.

Πρόκειται για μια άριστα οργανωμένη και σχεδιασμένη επίθεση όταν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι κάποιος δεν ανήκει στο οργανωμένο έγκλημα, σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Ανέφερε ότι ο ίδιος θα συνοδέψει την Ιωάννα στο δικαστήριο. Η δίκη θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα μιμητισμού που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Πλέον έχουμε ήδη 3-4 περιστατικά. «Η ποινή θα πρέπει να είναι τέτοια που θα αποτρέπει οποιονδήποτε σκέφτεται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια».

Πηγή: skai.gr