Βίντεο-ντοκουμέντο: Επικίνδυνο επεισόδιο στη Ρόδο με διακινητές μεταναστών -Προειδοποιητικά πυρά του Λιμενικού

Το ιστιοφόρο των διακινητών έκανε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού και τότε οι άνδρες του Λιμενικού πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου ο χειριστής του ιστιοφόρου να το ακινητοποιήσει.

Ένα επικίνδυνο επεισόδιο σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου όταν σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε ιστιοφόρο με διακινητές μεταναστών, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν αποβιβάσει παράνομα μετανάστες στο νησί. Οι άνδρες του Λιμενικού μάλιστα προχώρησαν σε προειδοποιητικά πυρά προκειμένου ο χειριστής του ιστιοφόρου να το ακινητοποιήσει.

Παράλληλα, στην παραλία Τσαμπίκα της Ρόδου εντοπίστηκαν από λουόμενους μετανάστες να κατεβαίνουν από σκάφος και κάλεσαν το Λιμενικό. Γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν αυτοί και οι διακινητές τους.

ροδος

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανοιχτά της Ρόδου είπε πως ο κόσμος έφυγε πανικόβλητος ακούγοντας τους πυροβολισμούς.

Οι δράστες έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού και τότε οι άνδρες του Λιμενικού πυροβόλησαν στον αέρα.

«Είχε ένα σκάφος μέσα στην παραλία από τα πολυτελέστατα τα σκάφη, αυτά με τα πανιά. Κάποια στιγμή ακούσαμε να πυροβολάνε, σαν τουφεκιές, εμείς καταλάβαμε ότι αυτό ήταν από το Λιμενικό προς το σκάφος. Εκείνη την ώρα ο κόσμος πανικοβλήθηκε και έφυγε», είπε η μάρτυρας.

«Κάποια στιγμή αυτοί οι μετανάστες βγήκαν εξώ. Οι πελάτες έτρεξαν να τους πιάσουν μαζί με μία κοπέλα από τις ομπρέλες και τότε η κοπέλα από τις ομπρέλες σταμάτησε τρία άτομα, ο ένας από αυτούς ήταν κάποιος από τους διακινητές», προσέθεσε.

Οι λιμενικές αρχές θα είναι σε επιφυλακή το επόμενο διάστημα καθώς εκτιμάται πως θα αυξηθούν περαιτέρω τα περιστατικά.

Πηγή: skai.gr