Κλείσιμο

Επίδειξη δύναμης των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια μετά το μπλόκο στην ΠΟΑΣΥ

Σε επίδειξη δύναμη εκτιμάται ότι προχώρησαν την Πέμπτη οι αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια την ίδια ημέρα που η ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) είχε αποφασίσει συγκέντρωση για το άβατο στην περιοχή, η οποία απαγορεύτηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Περίπου στις 9.45 το βράδυ ομάδα περίπου 30 αναρχικών με ορμητήριο το Πολυτεχνείο άρχισε να εκτοξεύει μολότοφ και πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Λίγο αργότερα, στις 10.30 το βράδυ, η ένταση μεταφέρθηκε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που διήρκεσαν έως τα μεσάνυχτα, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας. Λόγω των επεισοδίων η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων σταμάτησε προσωρινά.

«Η προγραμματισθείσα από την Ομοσπονδία μας ανοιχτή εκδήλωση, στην πλατεία Εξαρχείων, με σκοπό τον διάλογο με όλους τους φορείς και συλλογικότητες, με θέμα ‘’Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις’’, απαγορεύθηκε με σχετική απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Το ‘’άβατο’’ των Εξαρχείων και άλλων περιοχών παραμένει άβατο» σχολίαζε νωρίτερα την Πέμπτη σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ.

«Τα Εξάρχεια είναι άβατο… Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;» δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης ΓερακαράκοςΜάλιστα, με αφορμή και το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι, ο κ. Γερακαράκος δήλωσε ότι τα Εξάρχεια δεν είναι το μόνο άβατο για την αστυνομία. 

Η απαγόρευση της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από το θώκο του αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα να υπάρξει κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αλλά και αντίδραση του ίδιου του κ. Τόσκα. 

«Όταν οι ενέργειες έχουν πολίτικο στόχο πρέπει να απαντήσεις με συγκεκριμένο τρόπο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας για την απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ. Όπως υποστήριξε δε, «φτιάχνεται εικόνα και γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης».

«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο, θέλει διαφορετική διαχείριση» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Να μη δημιουργούμε εντυπώσεις… Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη για ό,τι θα προέκυπτε;» δήλωσε για την ΠΟΑΣΥ ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Η απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια είναι πολιτική και προέρχεται από τον πολιτικό προϊστάμενο» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Να χαίρεται τα άβατα και τις απαγορεύσεις ο κ. Τόσκας» παρατήρησε δηκτικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. 
Πηγή: skai.gr