Νέο σκληρό ροκ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά την απαγόρευση στα Εξάρχεια

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την απόφαση του αττικάρχη να απαγορεύσει τη συγκέντρωση αστυνομικών υπαλλήλων στα Εξάρχεια και τουλάχιστον τρεις αντισυγκεντρώσεις αναρχικών στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι.

Για επίσημη επιβεβαίωση του «άβατου» των Εξαρχείων κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία και ζητεί την παραίτηση υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

«Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «εμπνευστή και διοργανωτή της προβοκάτσιας», υποστηρίζοντας ότι πίσω από την απόφαση του συνδικάτου των αστυνομικών για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια βρισκόταν η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, ο καιροσκοπισμός και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Η κόντρα επεκτάθηκε και μεταξύ της ΝΔ και του ίδιου του κ. Τόσκα.

«Πρέπει επιτελούς η Νέα Δημοκρατία να πει την αλήθεια. Έφτασαν στο έσχατο σημείο της πολιτικής υποκρισίας σερνόμενοι από ακροδεξιές αντιλήψεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι «το ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια».

«Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί», απάντησε η ΝΔ.
Πηγή: skai.gr