Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών

Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα ακούγονται οι πυροβολισμοί που έριξε αστυνομικός στον αέρα ώστε να ξεφύγει από το σημείο όπου δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών του αστυνομικού στα επεισόδια που συνέβησαν νωρίτερα σήμερα Τετάρτη  έξω από την ΑΣΟΕΕ στο κέντρο της Αθήνας ήρθε στη δημοσιότητα. 

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ και έβαλαν φωτιά σε κάδους στην οδό Πατησίων. Την ώρα που έστηναν οδοφράγματα με φωτιές, το περιπολικό πέρασε από το σημείο και δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ και καδρόνια. Τότε, ακούγονται πυροβολισμοί που έριξε ένας αστυνομικός στον αέρα ώστε να ξεφύγει από το σημείο.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Λίγη ώρα αργότερα, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, τονίζεται πως είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο και πως με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Πηγή: skai.gr