Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τα νεότερα για την υγεία του σοβαρά τραυματία αστυνομικού

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων με καδρόνια και ρόπαλα.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ αιμορραγούσε αρκετά σοβαρά, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Αγωνιώδεις ήταν οι κραυγές από συναδέλφους του για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήρθε μετά από μισή ώρα. Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, για την υγεία του τραυματία 27χρονου αστυνομικού, με το όνομα Άγγελος και καταγωγή από τις Σέρρες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο ενώ η αξονική έδειξε καθαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, τον περίμεναν δύο συνάδελφοί του. Εκείνη τη στιγμή ο τραυματίας αστυνομικός σήκωσε το κεφάλι έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του, και τους είπε: «Μη φοβάστε, θα αντέξω». 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός έχει πολλά οιδήματα και αιμορραγία από το κεφάλι, αλλά η αξονική τομογραφία βγήκε καθαρή. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και τουλάχιστον άλλοι 4 αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Εξελίχθηκε «κλεφτοπόλεμος» ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ σε στενά της Νέας Σμύρνης με ρίψη πολλών μολότοφ, ενώ πολιορκήθηκε το αστυνομικό τμήμα. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και δεκάδες αυτοκίνητα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. 

 

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr