Νέα Σμύρνη- Άγρια επεισόδια: Πεδίο μάχης με μολότοφ και χημικά -Τραυματίας αστυνομικός

Αστυνομικός της άμεσης δράσης τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ή από πέτρα στο κεφάλι. Υπάρχει ένα τραύμα ενδεχομένως στο λαιμό αλλά και στο κεφάλι. 

Ξαφνικά στην συμβολή Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής ενώ εξελίσσονταν τα επεισόδια και το ανθρωποκυνηγητό με τις ομάδες των κουκουλοφόρων ο αστυνομικός σωριάστηκε τραυματισμένος με αίματα στο πρόσωπο, στο λαιμό αλλά και στο κεφάλι.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφ. Συγγρού όπου δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν και το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης όπως επίσης και ο σταθμός του ΕΚΑΒ προκειμένου να φτάσει εκει και να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό. Στη συνέχεια ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο 401 νοσοκομείο.

Οι δρόμοι γύρω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με φωτιές, μολότοφ και φωτοβολίδες που ρίχτηκαν κατά δεκάδες στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετείχαν και άτομα με μπετόβεργες.

 

 

 

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν. 

Πηγή: skai.gr