Επεισόδια έξω από το Εφετείο- Αμαύρωσαν την ιστορική απόφαση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής (video)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η λεωφόρος Αλεξάνδρας, έξω από το Εφετείο, καθώς, λίγα λεπτά μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, γνωστοί «άγνωστοι», προερχόμενοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, στην προσπάθειά τους να αμαυρώσουν την ιστορική αυτή μέρα για την ελληνική δικαιοσύνη, άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς.  

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών κάνοντας την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αποπνικτική, ενώ τα περίπου 20.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο άρχισαν να διαλύονται.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής - 20.000 άτομα τουλάχιστον - συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας.

«Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας» σημειώνεται.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε.

«Περισσότερες από 150 μολότοφ ερρίφθησαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας. Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές» καταλήγει, στην ανακοίνωσή της η αστυνομία. 

 

Πηγή: skai.gr