Κλείσιμο

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Του Δημήτρη Δαμιανού

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν ενώπιον του τακτικού ανακριτή ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα τους έκρινε προφυλακιστέους. Συγκεκριμένα, απολογήθηκαν για πέντε ενεργειες, και ειδικότερα για τρεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και ατις πρεσβείες Μεξικού και Γαλλίας.

Τα αδικήματα που τους έχουμε αποδοθεί είναι εκρήξεις και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών εκτός από τη συμμετοχή στην οργάνωση και ληστεία κατά περίσταση.

Ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο Χολαργό και στην συμμετοχή στην οργάνωση, και υποστηρίζει πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υποθεση καθως δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, ειναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που είπε ότι ο 41χρονος ειναι τρομοκράτης.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του (45χρονος) αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπομνημα. «Η Αντιτρομοκρατική έχει αναγκη από επιτυχίες γιατί αυτή ειναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υποπθεση ειναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι». Τέλος ανέφερε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στα δικαστήρια μεταξύ ανδρών της αστυνομίας και αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους για τρομοκρατία, με την αστυνομία να προβαίνει σε περιορισμένη ρίψη χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.