Επαναστατική Αυτοάμυνα: Τα προφίλ των κατηγορούμενων τρομοκρατών

Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»;

Υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι ο 46χρονος που τραυματίστηκε το καλάσνικοφ, κατά τη ληστεία στο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό.

Σύντροφος της 39χρονης που συνελήφθη στη γιάφκα του Χολαργού, ο 46χρονος θεωρείται ένας εκ των αρχηγών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Αυτός είχε νοικιάσει την γιάφκα της Κυψέλης όπου η τρομοκρατική οργάνωση έκρυβε τα όπλα της, ενώ φέρεται να ήταν και ο επικεφαλής της κατάληψης Gare, στα Εξάρχεια, όπου είχε συλληφθεί το 2018, να πετά βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ από την ταράτσα του κτιρίου.

Ο 46χρονος είχε συλληφθεί και το 2011 για παράνομη οπλοφορία ενώ συνελήφθη ξανά και το 2013, μαζί με 2 κατηγορούμενους, για ληστείες που συνδέονταν με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ηγετικό ρόλο στην Επαναστατική Αυτοάμυνα είχε και ο 41χρονος που στο βίντεο ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του 46χρονου, φαίνεται να προπορεύεται με το καλάσνικοφ στα χέρια.

Ανήκε στον τρομοκρατικό πυρήνα με το Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα, και είχε συλληφθεί και το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Καταδικάστηκε το 2013 σε 7,5 χρόνια κάθειρξης.. αποφυλακίστηκε όμως πέρυσι.. με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η πορεία του 41χρονου επιβεβαιώνει και τις εκτιμήσεις των αρχών πως η Επαναστατική Αυτοάμυνα, ακολουθούσε τα χνάρια του Επαναστατικού Αγώνα αφού εκτός από την χρήση καλάσνικοφ εκπαιδευόταν και στη χρήση εκρηκτικών που βρέθηκαν στη γιάφκα της οργάνωσης.

Στην ηγετική ομάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης φέρεται να ανήκε τέλος και ο 45χρονος  στον οποίο ανήκε το διαμέρισμα στο Χολαργό, όπου είχαν μεταφέρει τα όπλα από την Κυψέλη.

Με εμπειρία στα Εξάρχεια θεωρούταν ανερχόμενο πρόσωπο στο λεγόμενο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Σημειώνεται πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναζητά και αρκετά ακόμη πρόσωπα που βρίσκονταν κάτω από τους 3 άνδρες όσον αφορά την ιεραρχία μεν, με ενεργό ρόλο στην Επαναστατική Αυτοάμυνα δε.

Πηγή: skai.gr