Εμβολιασμοί 30-39: Το παράδειγμα έδωσαν υπουργοί -Εμβολιάστηκε η Μιχαηλίδου

Στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τους νέους, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39, να εμβολιαστούν με AstraZeneca, στελέχη της κυβέρνησης προχώρησαν σε εμβολιασμό δίνοντας το παράδειγμα.

Πρώτη εμβολιάστηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Ε.Φ.Ο.Κ., ενώ εντός της ημέρας θα εμβολιαστεί και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η κ. Μιχαηλίδου ανυπομονούσε να έρθει η σειρά της, τόσο γιατί, όπως είναι γνωστό, επισκέπτεται συχνά Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και δομές που διαμένουν παιδιά, αλλά και για να μπορεί χωρίς φόβο να συναντήσει τους οικείους της που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Η υφυπουργός είναι διαχρονικά υπέρμαχος του εμβολιασμού και έχει στο παρελθόν συγγράψει ακαδημαϊκά δημοσιεύματα αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων στη δημόσια υγεία».

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που συνεργάστηκαν και με πρωτόγνωρη ταχύτητα ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια, προκειμένου να λάβουμε έγκαιρα ασφαλή εμβόλια κατά της Covid-19. Έχω, όμως, ευγνωμοσύνη και στο υγειονομικό προσωπικό, που έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να προασπίσει τη δημόσια υγεία, αλλά και να προσφέρει σε κάθε πολίτη το καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα έκανα την πρώτη δόση και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν με όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, ώστε να θωρακιστούμε απέναντι στην πανδημία και σύντομα να αγκαλιαστούμε ξανά!».

Τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να εμβολιαστούν και γενικοί γραμματείς υπουργείων που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. 

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας, σήμερα, ήδη κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι όσοι πολίτες από 30-39 που έλαβαν μήνυμα μέσω της άυλης συνταγογράφησης για ραντεβού δεν αναγραφόταν η ακριβής ημερομηνία για επιβεβαίωση.

Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών ο υπουργός σημείωσε ότι θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία με το κανονικό μήνυμα της άυλης συνταγογράφησης, όπου θα αποσταλούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πρώτο και το δεύτερο ραντεβού, το οποίο -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης- «μπορεί να το κάνει κάποιος σε άλλη πόλη ενόψει του καλοκαιριού που θα επιτραπούν κι οι μετακινήσεις.
 

Πηγή: skai.gr