«Ελπίδα»: Έκκληση ΕΛΑΣ στους οδηγούς για χρήση αλυσίδων στην Αττική

Έκκληση στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, στο οδικό δίκτυο της Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης, απευθύνει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρατηρούνται στον νομό Αττικής και προς αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται σε οδικό δίκτυο όπου παρατηρείται χιονόστρωση ή παγετός, να τοποθετούν στους δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον το όχημά τους δεν φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα)».

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα είναι και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας. Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση.

Ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι όλοι οι φορείς θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα νυχθημερόν καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και υπογράμμισε ότι το σύνολο του μηχανισμού, σε πλήρη επαγρύπνηση, θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική και τυχόν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Όλες οι ειδήσεις. 

Πηγή: skai.gr