Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες για το φορτίο των 100 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, αφέθηκαν μετά τις  απολογίες τους, οι οκτώ συλληφθέντες για το φορτίο των 100 κιλών κοκαΐνης,  που δεσμεύθηκε, μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες που προέρχονταν από το Εκουαδόρ και την Κολομβία, την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια. Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία 17 ωρών, η οποία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, η 4η Ειδική Ανακρίτρια Ναρκωτικών  Θεσσαλονίκης και ο Εισαγγελέας  Πλημμελειοδικών  έκριναν ομόφωνα πως πρέπει να αφεθούν όλοι ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας εμπορίας φρούτων , 3 υπάλληλοι της εταιρίας, 3 εκτελωνιστές  και 1 οδηγός.  
     Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, δηλώνοντας άγνοια για το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου. Το φορτίο είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με δρομολόγιο από τη Μάλτα. Εντοπίστηκε  με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και ακολούθως τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Τελικώς, διαπιστώθηκε η μεταφορά του σε εγκαταστάσεις εταιρίας που εδρεύει έξω από τη Βέροια. Με εντολή Εισαγγελέα  ακολούθησαν οι συλλήψεις των 8 εμπλεκομένων προσώπων.

Δήλωση Σάκη κεχαγιόγλου, συνηγόρου υπεράσπισης του επιχειρηματία και άλλων κατηγορουμένων

«Η ομόφωνη  απόφαση να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, ο εντολέας μου, Νικόλαος Νέγκας, διακεκριμένος επιχειρηματίας της Βέροιας στον κλάδο της εμπορίας φρούτων, κατέδειξε ότι οι Δικαστικοί  Λειτουργοί διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει, έστω,  ένδειξη ενοχής για τις βαρύτατες σε βάρος του κατηγορίες. Στην ίδια κρίση κατέληξαν  και για τους άλλους 7 κατηγορούμενους. 
Η απόφαση αυτή, αποτελεί θρίαμβο του τεκμηρίου αθωότητος που πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε κατηγορούμενο. Επίσης αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν οι Δικαστές  διαθέτουν θάρρος και κρίνουν μόνο κατά τη συνείδησή  τους, χωρίς να επηρεάζονται  από τη βαρύτητα των κατηγοριών και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τότε νικητής στο τέλος είναι πάντοτε η ίδια η Δικαιοσύνη.
Τέλος, θεωρώ επιβεβλημένο, να επισημάνω  και να εξάρω την καθοριστική συμβολή στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων, των εκλεκτών δικηγόρων Βεροίας και Θεσσαλονίκης, Νίκου Μπιζάκη, Κώστα Γιοβανόπουλου και Γιώργου Φαρμάκη.»

Πηγή: skai.gr