Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Αθηνών - Λαμίας

Μποτιλιαρίσματα προκάλεσε η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αλλά και οχημάτων χωρίς αλυσίδες στην έξοδο της Αθηνών - Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Ειδικότερα, καθυστερήσεις παρατηρούνται στο ανοδικό ρεύμα της λεωφόρου Κηφισού από την Αττική Οδό προς τη Γέφυρα Καλυφτάκη.

Επίσης στην Αττική Οδό οι οδηγοί καθυστερούν περίπου 10 με 15 λεπτά, στις εξόδους προς Λαμία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, βρίσκεται σε ισχύ και στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας - Θήβας.

Η ανακοίνωση της τροχαίας για την Αθηνών - Λαμίας

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Πηγή: skai.gr