ΕΛ.ΑΣ: Πανέτοιμη για τις άμεσες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής

Έτοιμο για άμεση εφαρμογή είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις πρώην βουλευτών, πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. 

Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

Συνολικά 80 αστυνομικοί έχουν χωριστεί σε 25 ομάδες συλλήψεων. Ανάλογα με την επικινδυνότητα των καταδικασμένων, τις μικτές ομάδες θα στελεχώνουν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και της ΕΚΑΜ. 

Η προετοιμασία έχει γίνει για 30 συλλήψεις. 13 από αυτές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών θα αφορούν πρώην βουλευτές και πολιτικά στελέχη και 14 θα σχετίζονται με την δολοφονία Φύσσα και τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ.  

Όσοι πέσουν στα πιο μαλακά, αναμένεται να τεθούν υπό επιτήρηση. 

Οι δικαστικές αποφάσεις που δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα θα εκτελέσουν ακαριαία με ταυτόχρονες επιχειρήσεις συλλήψεων. Στη συνέχεια οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος θα ορίσει τις φυλακές που θα μεταφερθούν. Τελευταίο στάδιο: η μεταγωγή τους στα καταστήματα κράτησης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα. Όσοι βρεθούν στις ίδιες φυλακές θα κρατούνται σε αυτόνομα κελιά και σε διαφορετικές πτέρυγες, ενώ δεν θα έχουν τις ίδιες ώρες προαυλισμού για να αποφευχθεί η πιθανότητα επιθέσεων εναντίον τους ή μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.   

Σε περίπτωση που η διαδικασία συλλήψεων ή αυτόβουλων προσελεύσεων ξεκινήσει βραδινές ώρες, θα διανυκτερεύσουν στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Το σχέδιο προβλέπει τα στελέχη της Χρυσης Αυγής να κρατηθούν σε φυλακές σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, με υποψήφια 12 καταστήματα κράτησης. Από αυτά έχει αποκλειστεί ο Κορυδαλλός, ενώ δεν προκρίνεται η κράτηση σε αγροτικές φυλακές ή φυλακές για οικονομικά εγκλήματα. 

Ανάμεσα στα υποψήφια σωφρονιστικά καταστήματα είναι αυτά της Κομοτηνής, της Νιγρίτας, της Κέρκυρας και των Τρικάλων, όπως επίσης και οι φυλακές της Κασσαβέτειας, της Άμφισας, της Λάρισας, του Δομοκού και των Μαλανδρίνου, ενώ εξετάζονται και οι φυλακές σε  Άγιο Στέφανο, Τρίπολη και Νέα Αλικαρνασσό. 

Με το που θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών τα πολιτικά στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα υποβληθούν σε τεστ για την covid 19 και θα τεθούν σε 14ήμερη υποχρεωτική απομόνωση.

Ανάμεσα στους παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν για να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες θα είναι η μεταξύ τους σχέση, αλλά και το ύψος της ποινών.

Πηγή: skai.gr