Καταδίκη ΕΣΗΕΑ για επίθεσεις σε βάρος της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου

Την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τα φαινόμενα διαδικτυακού κανιβαλισμού, εξέφρασε με σαφήνεια σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό της Ενώσεως Συντακτών, με αφορμή ανθρωποφαγική διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕ θέτει θέματα προστασίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αναφέρεται στην άδικη επίθεση κατά της Ιωάννας Μάνδρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Λέμε όχι στον διαδικτυακό διασυρμό των συναδέλφων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα διαδικτυακού κανιβαλισμού, που αντί να κρίνουν, διασύρουν συναδέλφους και απειλούν  την ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Τα ανησυχητικά αυτά φαινόμενα εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε βάρος της  συνάδελφου  Ιωάννας Μάνδρου, που υπηρετεί ένα δύσκολο και απαιτητικό ρεπορτάζ επί 35 χρόνια.
Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η συνάδελφος δεν είχε πρόθεση- όπως και η ίδια επανειλημμένως τόνισε- να θίξει σε καμία των περιπτώσεων τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Αντίθετα, με τον δικό της τρόπο, την εκθείασε σ' όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ της για τη δύναμη, το κουράγιο και τη μαχητικότητά της. Η κριτική ακόμη και η πιο αυστηρή είναι θεμιτή.
Οι δημοσιογράφοι, όπως κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις, κρινόμαστε και εμείς από τους πολίτες. Άλλο όμως η κριτική, ακόμη και η πιο αυστηρή, κι άλλο ο διαδικτυακός κανιβαλισμός, που ευτελίζει τις ανθρώπινες αξίες, ενώ μερικές φορές θέτει σε κίνδυνο την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης, υπονομεύοντας μία από τις βασικές αρχές και προϋποθέσεις της δημοκρατικής διαδικασίας, όπως η έντονη αλλά γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων και όχι η πολεμική χωρίς όρια και αρχές.

TΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΣΗΕΑ