ΕΛ.ΑΣ: 142 συλλήψεις σε ειδικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη Νότια Ελλάδα

Στην Αττική οι δράσεις επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια αστυνόμευσης, σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα

Στη σύλληψη συνολικά 142 ατόμων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από ειδικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από 28 Απριλίου έως σήμερα το πρωί, 2 Μαΐου, σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 4.725 οχήματα και 6.910 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 142 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις ΚΟΚ, 499 προσαγωγές, 3 κατασχέσεις και 113 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 1.364 παραβάσεις ΚΟΚ και 59 παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Στην Αττική οι δράσεις επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια αστυνόμευσης, σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Άμεσης Δράσης, ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε.

Στις συγκεκριμένες περιοχές ελέγχθηκαν 471 άτομα και 219 οχήματα, συνελήφθησαν 24 για, κατά περίπτωση, καταδικαστικές αποφάσεις, ρευματοκλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παρεμπόριο, και παραβάσεις του ΚΟΚ. Επίσης, προσήχθησαν 73 άτομα και ακινητοποιήθηκαν 8 οχήματα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

Πηγή: skai.gr