Κλείσιμο

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα - Δύο συλλήψεις και 51 προσαγωγές

Τι εντόπισαν οι Αρχές κατά τους ελέγχους

Σε δύο συλλήψεις και 51 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, καθώς και σε ελέγχους σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 27 Απριλίου, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, ένα άτομο συνελήφθη για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση και άλλο ένα για κατοχή όπλων. Ελέγχθηκαν συνολικά 301 άτομα και 95 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις του ΚΟΚ και ακινητοποιήθηκαν 2 οχήματα.

Παράλληλα, έλεγχοι διενεργήθηκαν σε συνολικά 18 επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων. Ειδικότερα, στους ελέγχους, που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

-2 επιχειρήσεις να προκαλούν ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος, για τις οποίες θα συνταχθεί έκθεση αυτοψίας και φύλλο ελέγχου από το κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που συμμετείχε στους ελέγχους,

-επιχείρηση να λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας, γεγονός που θα γνωστοποιηθεί στην αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ

-βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.,

ακινητοποιήθηκαν 2 οχήματα.

Παράλληλα, συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης μίας εκ των προαναφερόμενων επιχειρήσεων, καθώς κατά τον έλεγχο στην επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- αβολίδωτα, περίστροφο και πιστόλι,αεροβόλο πιστόλι,

-2 αμπούλες πεπιεσμένου αέρα και 2 κυτία μεταλλικών σφαιριδίων,
-πιστόλι (μη λειτουργικό),
-25 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
-κάνη καραμπίνας και ξύλινο κοντάκι και
-αναδιπλούμενο στιλέτο με μήκος λάμας 8 εκ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

Πηγή: skai.gr