Εκτέλεση στο Γέρακα: Η «μαφία των καυσίμων» στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρχές εντοπίζουν ομοιότητες με τη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο και με την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου.

«Μαφία των καυσίμων» βλέπουν οι αρχές πίσω από την εκτέλεση του 38χρονου βενζινοπώλη στο Γέρακα.

Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» πως πρόκειται για δολοφονία στο πλαίσιο του λαθρεμπορίου και της νόθευσης καυσίμων, στις οποίες εμπλέκεται η ελληνική μαφία.

Οι αρχές εντοπίζουν ομοιότητες με τη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο και με την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου.

Η έρευνα, συνεχίζεται με τους αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής να προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, μέσω καμερών ασφαλείας που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στην εκτελεστική ομάδα συμμετείχαν τουλάχιστον 5 άτομα. Σε κάμερα έχει καταγραφεί ομάδα υποστήριξης από μαυροφορεμένους αναβάτες, που προπορευόταν του λευκού φορτηγού στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Το βαν των δραστών κατέγραψαν κάμερες.

Αναζητείται κι άλλο υλικό από το σημείο όπου έκαψαν το λευκό βαν, ενώ ήδη υπάρχει μία μαρτυρία για δυο μοτοσικλέτες που έφυγαν με τέσσερις αναβάτες από το σημείο.

Στο μικροσκόπιο των αρχών είναι και μοτοσικλέτα της οποίας οι κινήσεις είναι ύποπτες και κινούταν πολύ κοντά στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του θύματος. Εκτιμάται ότι παρακολουθούσαν τον βενζινοπώλη για τέσσερα χιλιόμετρα στη λεωφόρο Μαραθώνος πριν χτυπήσουν στο βενζινάδικο.

Από το σημείο της εκτέλεσης έχουν συγκεντρωθεί 40 κάλυκες ενώ τα δύο καλάσνικοφ βρέθηκαν και αυτά καμένα μέσα στο λευκό βαν.

Πηγή: skai.gr