Κλείσιμο

Η Greek Mafia πίσω από την εκτέλεση στον Γέρακα: Πώς συνδέεται με τη λαθρεμπορία και νόθευση καυσίμων

Ο 38χρονος το 2004 είχε κατηγορηθεί ως μέλος ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, ενώ στο παρελθόν ένα από τα πρατήρια καυσίμων του είχε γίνει στόχος αγνώστων δραστών που είχαν ρίξει χειροβομβίδα. 

Το συμβόλαιο θανάτου του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα φαίνεται να σχετίζεται, σύμφωνα με αστυνομικούς ασφάλειας Αττικής, με τη νέα τάξη πραγμάτων στα εγκληματικά δρώμενα της λεγόμενης Greek Mafia.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι η δολοφονική επίθεση συνδέεται με το παρελθόν του θύματος και τις διαφορές, οι οποίες ενδεχομένως προέκυψαν στο πλαίσιο της επικυριαρχίας στη λαθρεμπορία και νόθευση υγρών καυσίμων που έχουν επεκταθεί διάφορες ομάδες της ελληνικής μαφίας.

Οι κινήσεις των τεσσάρων τουλάχιστον δραστών είναι όμοιες με άλλες δολοφονικές επιθέσεις, όπως αυτής που εξελίχθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας με θύμα τον Γιάννη Σκαφτούρο. 

Οι εκτελεστές από ό,τι φαίνεται παρακολουθούσαν το θύμα, επιτέθηκαν εναντίον του όταν εκείνος βγήκε από το θωρακισμένο αυτοκίνητό του πυροβόλησαν περισσότερες από 20-25 φορές με πολεμικό καλάσνικοφ και  στη συνέχεια έκαψαν το βανάκι που ήταν κλεμμένο και διέφυγαν με μοτοσυκλέτες. 

Ο 38χρονος το 2004 είχε κατηγορηθεί ως μέλος ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη. 

Σημειώνεται ότι βενζινάδικο του θύματος είχε γίνει και στο παρελθόν στόχος αγνώστων δραστών που είχαν ρίξει χειροβομβίδα. 

Μέλη της Greek Mafia που έχουν δολοφονηθεί είχαν εντάξει στο παράνομο ρεπερτόριό τους και τη λαθρεμπορία και νόθευση καυσίμων και μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι διελεύσεις βυτιοφόρων με χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία. Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, ένα λίτρο χημικού διαλύτη κοστίζει 0,10 ευρώ και πωλείται ως νοθευμένη βενζίνη πάνω από 2 ευρώ. 
 

Πηγή: skai.gr