Δύο πύρινα μέτωπα κοντά στην Πάρνηθα - Μήνυμα εκκένωσης από 112 σε Ιπποκράτειο - Δροσοπηγή

Μάχη με δύο νέα πύρινα μέτωπα, το ένα σε ρέμα ανάμεσα σε Αδάμες και αεροδρόμιο Τατοΐου, και το άλλο στις παρυφές του Κρυονερίου, δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στις Αδάμες επιχειρούν έως στιγμής πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος αναμένεται, ενώ στο Κρυονέρι επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Τα πύρινα μέτωπα έχουν φορά λόγω του ανέμου προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να απομακρύνεται σιγά – σιγά ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ωροπού Γιώργος Γιασημάκης. Πρόκειται για 607 σπίτια γύρω στους 1000 κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ανέφερε ο κ. Γιασημάκης.  

Για μεγάλο μέτωπο μίλησε στον ΣΚΑΪ ο  αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, εμφανώς σοκαρισμένος. 

Γύρω από το κομμάτι της πρώτης αναζωπύρωσης υπάρχουν καμένες εκτάσεις οπότε η φωτιά δεν μπορεί να επεκταθεί, ανέφεραν πάντως πηγές της πυροσβεστικής στον ΣΚΑΪ. Οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή θα αποκλειστούν για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων. 

Τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η φωτιά προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς. «Η φωτιά δεν έχει κλείσει» επισημαίνουν.

Για μεγάλο μέτωπο μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Νίκος Βασιλείου, μέλος του Δ.Σ φορέα διαχείρισης προστασίας Πάρνηθας, προσθέτοντας ότι οι άνεμοι φύσουν προς την Πάρνηθα.

Πληροφορίες και για πυρκαγιά στις Αφίδνες ελέγχονται. 

Πηγή: skai.gr