Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στα Χανιά - Συνελήφθη 27χρονος που σκότωσε και έκαψε τον άστεγο

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, η υπόθεση απανθρακωμένου ημεδαπού ανδρός, που είχε βρεθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, σε χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας στα Χανιά.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται 27χρονος αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και εμπρησμό. Επιπλέον, συνελήφθη και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο αλλοδαπός τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διένεξης και στη συνέχεια προκάλεσε την πυρκαγιά στην εν λόγω εγκαταλελειμμένη οικία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δράστης και θύμα ήταν γνωστοί. Η ιατροδικαστική έδειξε τραύμα δεξιά στο μέτωπο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτυπήματα με ρόπαλο ή μεταλλική ράβδο.Το εγκαταλελειμμένο κτίριο που έγινε το έγκλημα το χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα ο 53χρονος.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε προσπάθεια στραγγαλισμού του θύματος. Σε έρευνες στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκαν 2 μαχαίρια. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

Πηγή: skai.gr