Συνεργούς των τρομοκρατών αναζητούν οι Αρχές - Τα σενάρια για την προμήθεια όπλων

Στο επίκεντρο των ερευνών συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να είχαν συχνές επικοινωνίες με τους δύο συλληφθέντες Πακιστανούς - Εδώ και ένα μήνα είχε ερευνηθεί το σπίτι όπου έμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες στον Λαγανά Ζακύνθου- Στη Σκάλα Λακωνίας έμενε ο δεύτερος- Έρευνες σε Ομόνοια και Άνω ΛΙόσια

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Το κουβάρι του δικτύου τρομοκρατών που είχε αναπτυχθεί στη χώρα μας προσπαθούν να ξετυλίξουν τα τελευταία 24αωρα αναλυτές της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.
Μετά των σύλληψη των δυο Πακιστανών που είχαν σχεδιάσει να προκαλέσουν αιματοκύλισμα στην εβραϊκή συναγωγή, οι Αρχές αναζητούν τυχόν συνεργούς τους, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί για να συμμετάσχουν στην τελική φάση του τρομοκρατικού χτυπήματος.


Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως από τις προσαγωγές ομοεθνών τους σε παράπηγμα στα Άνω Λιοσια δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος τους ωστόσο στο μικροσκόπιό τους έχουν μπει τρία-τέσσερα άτομα τα οποία φαίνεται πως μιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων με τους δυο συλληφθέντες και ερευνάται αν είχαν μπει στον πυρήνα του δικτύου τρομοκρατίας.


Την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ δίνεται αγώνας δρόμου ώστε να αποδικοποιηθουν τα μηνύματα που αντάλλασσαν οι δυο τρομοκράτες καθώς οι αστυνομικοί ευελπιστούν να τους δώσουν κρίσιμες πληροφορίες τόσο για τυχόν συνεργούς όσο και την «διαδρομή» εκρηκτικών και όπλων που θα έσπερναν τον θάνατο στο εβραϊκό εστιατόριο και τη Συναγωγή.


Επικρατέστερο σενάριο είναι να τα προμηθεύονταν από ποινικούς που είτε είναι ακόμη σε σωφρονιστικά ιδρύματα είτε έχουν αποφυλακιστεί καθώς μόνο από τον χώρο του ποινικού εγκλήματος θα μπορούσαν να προμηθευτούν τόσο βαρύ οπλισμό.

Η υπόθεση έφτασε στην ΕΥΠ μετά από πληροφορία που έλαβε από τη Μοσάντ. Οι ισραηλινές υπηρεσίες είχαν την πληροφορία για επικείμενο χτύπημα σε ισραηλινό στόχο στην Ελλάδα. Η έρευνα οδήγησε στους δύο Πακιστανούς που είχαν φτάσει παράνομα στην Ελλάδα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια και απασχολούνταν ως εργάτες γης στη Ζάκυνθο ο ένας και στη Λακωνία ο δεύτερος. Μάλιστα, το σπίτι στο Λαγανά Ζακύνθου είχε ερευνηθεί εδώ και ένα μήνα με πρόσχημα έρευνα για ναρκωτικά, ενώ ο κατηγορούμενος ως τρομοκράτης, όπως και ο συγκατηγορούμενός του είχαν παραμείνει κρατούμενοι καθώς δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα. 

Τα σπίτια όπου διέμεναν οι δύο συλληφθέντες στον Λαγανά Ζακύνθου (επάνω) και τη Σκάλα Λακωνίας (κάτω)

Σπίτι στο Λαγανά

Σπίτι στη Λακωνία

Παράλληλα, έρευνες έγιναν τόσο στα Άνω Λιόσια, όσο και στην Ομόνοια όπου έμεναν οι δύο κατηγορούμενοι όταν βρίσκονταν στην Αθήνα. 

Πηγή: skai.gr