Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που «ρήμαζε» σπίτια στην Αττική - Πάνω από 230.000 ευρώ η λεία τους- Βίντεο- ντοκουμέντο

Δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε ο skai.gr και είναι από κάμερα ασφαλείας διαμερίσματος πώς δρούσαν οι διαρρήκτες

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός 

Εγκληματική οργάνωση που «άδειαζε» διαμερίσματα σε περιοχές της Αττικής έχοντας οικονομικό όφελος μεγαλύτερο των 230.000 ευρώ εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής.
Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο skai.gr και είναι από κάμερα ασφαλείας διαμερίσματος στη Γλυφάδα αποτυπώνεται ο ένας εκ των έξι διαρρηκτών της οργάνωσης εν ώρα δράσης.

Ο διαρρήκτης με γρήγορες βιαστικές κινήσεις αφού μπαίνει στο διαμέρισμα παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, εισέρχεται στη κρεβατοκάμαρα την οποία κάνει κυριολεκτικά φύλλο και φτερό. 
Έξι χρυσά δαχτυλίδια και προσωπικά αντικείμενα χρηματικής αξίας 3000 ευρώ ήταν η λεία από την συγκεκριμένη διάρρηξη σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην Γλυφάδα. 

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

 Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε πως η εγκληματική οργάνωση δρούσε από τον Μάιο του 2022 ενώ ως προς τη μεθοδολογία τους οι διαρρήκτες δρούσαν απογευματινές ή βραδινές ώρες. Αφού παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες που δεν βρίσκονταν σε κοινή θέα, εισέρχονταν στα διαμερίσματα και κυριολεκτικά τα έκαναν φύλλο και φτερό μέχρι να βρουν τιμαλφή ή χρήματα τα οποία σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ελάμβαναν ισχυρά μέτρα αυτοπροστασίας. Σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν γάντια και μάσκες προστασίας ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες εγκατάλειψης βιολογικού υλικού ή αποτυπωμάτων τους στο χώρο.

Επιπλέον, στάθμευαν το επιχειρησιακό όχημά τους αρκετά μέτρα μακριά από την οικία - στόχο, αποφεύγοντας έτσι την άμεση σύνδεση τους με αυτό, σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από γείτονες και ειδοποιούνταν οι Αστυνομικές Αρχές.

Αφού «άδειαζαν» το διαμέρισμα που είχαν βάλει στο μάτι, τα κλοπιμαία τα έπαιρνε συνεργός τους ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα, ώστε σε περίπτωση που κάτι «στράβωνε», η λεία τους να ήταν ασφαλής.
Από την ασφάλεια Αττικής συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις που αναζητούνται ενώ εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις κλοπών και 1 απόπειρα.

Πηγή: skai.gr