Κλείσιμο

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Ήμουν πολύ τυχερή, ήμουν έξι μέτρα μακριά από τη βόμβα», λέει στο ΣΚΑΪ η 39χρονη Ελληνίδα τραυματίας

«Για καλή μου τύχη και δυστυχώς κακή τύχη των άλλων ανθρώπων που σκοτώθηκαν, ήταν μπροστά μου μία οικογένεια και το ωστικό κύμα της βόμβας χτύπησε και σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους και εγώ ήμουν από πίσω τους» αναφέρει η 39χρονη - Μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλόνίκης μεταφέρεται η 39χρονη Άννα Δεπώλα η οποία τραυματίστηκε στην επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

«Μπαμπά, είμαι πολύ τυχερή γιατί τώρα δεν θα ζούσα. Ήμουν έξι μέτρα μακριά από τη βόμβα που έσκασε και για καλή μου τύχη και δυστυχώς κακή τύχη των άλλων ανθρώπων που σκοτώθηκαν, ήταν μπροστά μου μία οικογένεια και το ωστικό κύμα της βόμβας χτύπησε και σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους και εγώ ήμουν από πίσω τους. Άμα δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι, θα σκοτωνόμουν. Και τη γλίτωσα μόνο με το τραύμα στο πόδι. Είμαι καλά. Έχω μια μικρή πληγή.» δήλωσε νωρίτερα η ίδια μέσω του πατέρα της στο ΣΚΑΪ η 39χρονη. 

Οι γονείς της αναμένουν την κόρη τους έξω από το νοσοκομείο ώστε να την υποδεχτούν.

«Σώθηκε γιατί ήταν μπροστά της ήταν μια οικογένεια που διαμελίστηκε» είπε ο πατέρας της 39χρονης και περιέγραψε τι έζησε η κόρη του. «Έβλεπε γύρω της νεκρούς και διαμελισμένους ανθρώπους». πρόσθεσε. Επίσης, περιέγραψε το πώς έμαθε για τον τραυματισμό της κόρης του από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. «Δέχθηκα πρωί-πρωί τηλεφώνημα από απόρρητο αριθμό που έλεγε ότι την έχουν στο νοσοκομείο. Η κόρη μου έκλαιγε».

Μάλιστα, πέραν της κατάστασης της υγείας της κόρης τους, οι γονείς της 39χρονης δεν έκρυψαν πως ανησύχησαν μήπως μπλέξουν το όνομά της με την τρομοκρατική ενέργεια και την κρατήσουν παρά τη θέλησή της στην Τουρκία. «Φοβήθηκα ότι θα μπλέξει. Στην Τουρκία μπορείς να μπλέξεις άνετα επειδή είσαι Έλληνας», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Τέλος ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο πατέρας της 39χρονης «μίλησε τουλάχιστον τρεις φορές μαζί μου για να με καθησυχάσει ότι θα φέρουν το παιδί στην Ελλάδα».

Τέλος και οι δύο γονείς εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού της Κωνσταντινούπολης. «Ευχαριστώ την Παναγία και τον Χριστό. Μόνο αυτοί έσωσαν το παιδί μου, θα μπορούσε να ήταν νεκρό» δήλωσε συγκλονισμένη η μητέρα της Άννας.

Ερωτώμενη για το πώς θα αντιδράσει όταν πρωτοδεί την κόρη της είπε εμφανώς συγκινημένη ότι «θα της πω ότι τη λατρεύω».

Σημειώνεται, πως η Άννα Δεπώλα αναμένεται να φτάσει στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” σε λίγες ώρες.

Η 39χρονη γυναίκα θα υποβληθεί σήμερα και αύριο σε εξετάσεις και σύμφωνα με τους γιατρούς αύριο θα προγραμματιστεί το χειρουργείο.

Πηγή: skai.gr