Εκλογές ΚΙΝΑΛ-ΕΔΕΚΑΠ: Εξετάζουμε τις καταγγελίες, δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα

Σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρθηκε στις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας επισημαίνει ότι εξετάζει όλα τα θέματα για μη τήρηση των οδηγιών της και προσθέτει πως «δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι ζήτημα προάσπισης του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας εθεσε με επιστολή του στην επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αφορμή στάθηκαν καταγγελίες ότι σε 164 εκλογικά τμήματα -δηλαδη στο 20% των εκλογικών τμημάτων- βρέθηκαν τουλάχιστον 2.700 περισσοτερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν. 

Ο κ Παπανδρεου ζητά να διερευνηθουν σε βάθος οι εν λόγω καταγγελίες. Σε διευκρινιστική του ανακοινωση εξηγεί ότι δε μίλησε για νοθεία, ουτε εθεσε θέμα για το αποτέλεσμα..

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ:

«Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ' όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο, ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.


Για την ΕΔΕΚΑΠ
Ο Πρόεδρος
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ»

Πηγή: skai.gr