Εκλογές 21ης Μαΐου: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία - Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Την Παρασκευή 19 Μαΐου θα κλείσουν για την προετοιμασία του χώρου ενώ θα παραμείνουν κλειστά και την επομένη των εκλογών, ημέρα Δευτέρα.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου θα κλείσουν όλα τα σχολεία κι αυτά που γίνονται εκλογικά κέντρα για την προετοιμασία του χώρου για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ θα παραμείνουν κλειστά και την επομένη των εκλογών, ημέρα Δευτέρα.

Οι πολίτες ηλικίας από 17 ετών και άνω καλούνται να ψηφίσουν βάσει των εκλογικών καταλόγων που έχουν ενημερωθεί. Ενημερωμένη είναι και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις», που περιλαμβάνει μεταβολές μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε πού ψηφίζετε εδώ

Οι ημερομηνίες που θα είναι κλειστά τα σχολεία για τις εκλογέςΗ ημερομηνία λήξης των μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια αλλάζ

•    Την Παρασκευή 19 Μαΐου, δηλαδή την Παρασκευή προ των εκλογών
•    Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, δηλαδή την Δευτέρα μετά τις εκλογές.

Για αυτούς που σκέφτονται να απέχουν και να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα – είτε για ιδεολογικούς λόγους είτε απλά επειδή βαριούνται – υπενθυμίζουμε ότι η ψήφος μας είναι υποχρεωτική – εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων. 

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ, μετά την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου, τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, προκειμένου να γίνουν στη συνέχεια οι απολυτήριες εξετάσεις.

Δεν αλλάζει κάτι για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.Μιλώστας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Το ΦΕΚ αναφέρει:

Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου. 

Πηγή: skai.gr