Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στέκεται δίπλα στις οικογένειες που θρηνούν για την τραγωδία στα Τέμπη

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στέκεται ξανά στο πλευρό των ανθρώπων που βιώνουν τον πόνο, όπως και το 2018 μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, αλλά και πιο πρόσφατα, με τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία και με τις διατακτικές σίτισης αξίας 300.000 ευρώ για 3.000 νοσηλευτές, αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητάς μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στην εποχή του Covid.

Η τραγική σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη την 1η Μαρτίου 2023 είναι ένα γεγονός που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει ολόκληρη την Ελλάδα. Για το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το να προχωρήσει σε άλλη μία κίνηση ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, ήταν σχεδόν αυτονόητο. Παρακολουθώντας με αγωνία συνεχώς τις εξελίξεις και θέλοντας να σταθεί έμπρακτα δίπλα στις τραγικές οικογένειες των θανόντων, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες άμεση χρηματική δωρεά ύψους 10.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα.


Συγκεκριμένα, δίνεται από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου συγγενή του κάθε θανόντα, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, κατόπιν γραπτής αίτησης που θα συνοδεύεται από τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερομένους στην ιστοσελίδα steliosfoundation.gr .


Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έχει ξεκινήσει ήδη και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023. Οι πληρωμές θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 15 Μαΐου 2023, για αυτούς που έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς.
Πρόκειται για μια ελάχιστη πράξη στήριξης σε αυτούς τους ανθρώπους, που έχασαν τους δικούς τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.


Για τη νέα αυτή πρωτοβουλία του Ιδρύματός του, ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά:  «Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή».


Η κίνηση αυτή ανθρωπιάς του Στέλιου Χατζηιωάννου και του Ιδρύματός του δεν είναι η μόνη, δεδομένου ότι ο ευρηματικός επιχειρηματίας έχει προβεί σε πολλές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σε διάφορους τομείς.

Πηγή: skai.gr