Εισαγγελική έρευνα: Εντοπίστηκαν πάνω από 100 «Θεματοφύλακες» στην Αττική

Πάνω από 100 «Θεματοφύλακες» εντοπίστηκαν στην Αττική, κατά το πρώτο στάδιο των ερευνών της Υποδιεύθυνσης της Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της προκαταρτικής έρευνας που είχε παραγγείλει η ΕΙσαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συγκεντρώσει όλα τα περιστατικά δράσης των Θεματοφυλάκων από αστυνομικά τμήματα και τμήματα Ασφάλειας όλης της Αττικής.

Παράλληλα έχουν αντλήσει πληροφορίες από όλες τις μηνύσεις που έχουν υποβάλλει άτομα που βρίσκονται στο ερευνητικό στόχαστρο σε βάρος Εισαγγελέων, εκπαιδευτικών, αστυνομικών και δημάρχων.

Οι επόμενες κινήσεις της ΕΛΑΣ

Τα περιστατικά και τα πρόσωπα αναμένεται να ομαδοποιηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν σύνδεση με άλλες ομάδες που έχουν δράσει και κινηθεί απειλητικά σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και άλλες περιοχές.]

Σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία οι αξιωματικοί που ασχολούνται με τις υποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, συλλήψεων και κατ' οίκον ερευνών.

Με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται πως έχουν συνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή, άλλες ακροδεξιές ομάδες καθώς και με τον Αρτέμη Σώρρα.

Πηγή: skai.gr