Ψυχρή και πανέξυπνη η Πισπιρίγκου, δύσκολα θα ομολογήσει, λένε οι Εισαγγελείς

Για δεύτερη ημέρα κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι φοβισμένη αλλά συνεργάσιμη.

Απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών, ωστόσο, αυτό που τους έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν παρουσιάζει συναισθηματικά ξεσπάσματα.

Επίσης, δεν έχει δώσει ακόμα καμία απάντηση για τα κίνητρά της και το πώς απέκτησε την κεταμίνη.

Ερευνάται, ακόμη, η εμπλοκή ατόμων από το περιβάλλον, όμως τα μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν δείχνουν κάτι.

Η δικογραφία «καίει» την Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, πολύ δύσκολα θα ομολογήσει και θα παραδεχτεί αυτά που έχει κάνει. Οι εισαγγελείς την χαρακτήρισαν απόλυτα ψυχρή, πάρα πολύ έξυπνη και πολύ σκληρή.

Τα στοιχεία, όμως, που έχουν στα χέρια τους οι αρχές την «καίνε».

Συγκεκριμένα, τα επιστημονικά δεδομένα από τις τοξικολογικές 2 εργαστηρίων βγάζουν το ίδιο συμπέρασμα. Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που κανένας γιατρός ή νοσηλευτής στα νοσοκομεία δεν χορήγησε στην 9χρονη.

Μέσα σε έναν χρόνο το παιδί εμφάνισε 9 φορές σπασμούς και μόνο όταν ήταν μόνο του με τη μάνα.

Η κεταμίνη προκαλεί τέτοια αντίδραση με σπασμούς και επώδυνο θάνατο.

Συνολικά, 70 μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, μεταξύ τους γιατροί και νοσηλευτές. Οι 10 καταθέσεις από αυτές αφορούν τις τελευταίες στιγμές του παιδιού.

Κάτι άλλο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και ήταν αυτό που έκανε εντύπωση στο προσωπικό του νοσοκομείου είναι ότι η Πισπιρίγκου ρώτησε αν έχει κάμερες στα δωμάτια και ζήτησε μονόκλινο.

Τέλος, επειδή το παιδί σιτιζόταν με γαστροστομία ζήτησε να δίνει η ίδια τα φάρμακα στο παιδί. Όταν την υποψιάστηκαν οι γιατροί και της είπαν ότι δεν θα του χορηγεί εκείνη πια τα φάρμακα, πήγε και τους είπε ότι «τα επεισόδια που έχει κάνει δεν είναι τίποτα, το μεγάλο τώρα θα το κάνει».

Οι γιατροί στη συνέχεια ειδοποίησαν την εισαγγελία.

Βαρύ το κλίμα στην Πάτρα

Η αχαϊκή πρωτεύουσα έχει παγώσει από την εξέλιξη της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών και συγκεκριμένα της Τζωρτζίνας, για τον οποίο συνελήφθη η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έξω από το σπίτι της οικογένειας έχουν αφήσει λουλούδια και έχουν ανάψει κεριά, ενώ στο πατζούρι κάποιοι έγραψαν «Θάνατος».

Ο πατέρας των κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης περιμένει να ενημερωθεί από τις αρχές για την έρευνα και στη συνέχεια μέσω του δικηγόρου του θα κάνει δηλώσεις. Παραμένει στην Πάτρα.

Πηγή: skai.gr