Μαζί έφτασαν στα δικαστήρια Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Παρασκευής, έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς σήμερα συνεχίζεται η δίκη του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, εναντίον συναδέλφων του. Με την ίδια κλούβα της αστυνομίας μετήχθη στα δικαστήρια ο Δημήτρης Λιγνάδης που δικάζεται σε διπλανή αίθουσα από εκείνη που διεξάγεται η δίκη του Φιλιππίδη.

Αυτή τη φορά ο Φιλιππίδης εισήλθε στο δικαστήριο από την κεντρική είσοδο και όχι από το κυλικείο όπως την προηγούμενη φορά, ενώ δεν έκρυψε το πρόσωπό του.

Δείτε το βίντεο της άφιξής του στο δικαστήριο

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και σήμερα η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, με την κατάθεση της πρώτης από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης θα εξετάσουν τη γυναίκα που σύμφωνα με τη δικογραφία υπέστη βιασμό κατ' εξακολούθηση το 2008. Κατηγορεί τον Φιλιππίδη ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Η γυναίκα ξεκίνησε να καταθέτει χωρίς δημοσιότητα κατά την προηγούμενη δικάσιμο, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο του αιτήματος που υπέβαλε η ίδια καθώς και μία ακόμη από τα τρία φερόμενα θύματα.

Κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να καταθέσει και η δεύτερη εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον ηθοποιό, ενώ με δημόσια διαδικασία θα δώσει την κατάθεση της η τρίτη φερόμενη ως παθούσα. Σύμφωνα με τις δύο ηθοποιούς που πρόκειται να καταθέσουν, ο επιφανής καλλιτέχνης αποπειράθηκε να τις βιάσει, το 2010 την μία μέσα στο καμαρίνι του και το 2014 την έτερη στο αυτοκίνητο του. Και αυτές οι μάρτυρες ανέφεραν στις αρχές ότι είχαν συναντηθεί με τον κατηγορούμενο για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.
   
Παρόντες στην δίκη του ηθοποιού είναι σε κάθε δικάσιμο συνάδελφοι του, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάρτυρες που έχουν οριστεί από τα τρία φερόμενα θύματα του κατηγορούμενου. Παρόντες είναι επίσης η σύζυγος και ο γιος τού κατηγορούμενου.


Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συμπίπτει και πάλι να διεξάγεται σε αίθουσα διπλανή από αυτήν που συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία σήμερα προχωρά με την εξέταση του δεύτερου άντρα που καταγγέλλει τον καλλιτέχνη για βιασμό.

Πηγή: skai.gr