Εικόνες καταστροφής στην Κινέττα – Κινδύνευσαν ζωές (vid)

Τις πληγές τους μετρούν κάτοικοι και επαγγελματίες στην Κινέττα, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας προκάλεσε σοβαρότατες καταστροφές σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε μία τεράστια καταστροφή. Δρόμοι κλειστοί από τόνους λάσπης, μπάζα και ξεριζωμένα δέντρα. Στο Πανόραμα Κινέτας ο δρόμο που πάει κάτω από την γέφυρα προς την παραλία έκλεισε από τα μπάζα. 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ σε ένα μίνι μάρκετ στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Ένα ψυγείο έχει σπάσει την εξωτερική τζαμαρία ενώ στο εσωτερικό του καταστήματος δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο και είναι γεμάτο με λάσπες.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο και σε σπίτια. Κάτοικος της περιοχής έδειξε στο ΣΚΑΪ την λάσπη που έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους μέσα στο σπίτι του και δήλωσε στην κάμερα πως μόλις ξεκίνησε η δυνατή βροχή, έκανε την προσευχή του.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε περισσότερες από 64 κλήσεις, οι περισσότερες εξ αυτών για απομακρύνσεις ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες.

«Κινδύνευσαν ζωές σήμερα», τόνισε ο  γγ πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στο ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι στην Κινέττα έγιναν 27 απεγκλωβισμοί από σπίτια και αυτοκίνητα στο ύψος της Κινέττας κάτω από την παλαιά εθνική οδό, λόγω υπερχείλισης ρέματος.

Η πυροσβεστική έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει έναν πυροσβέστη την στιγμή που απεγκλωβίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Πηγή: skai.gr