Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Διακόπηκε η κυκλοφορία σε Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σαρωτικό πέρασμα σχεδόν από όλη την ελληνική επικράτεια πραγματοποίησε η κακοκαιρία ,«Γηρυόνης» με τα μεγαλύτερα προβλήματα να σημειώνονται στην περιοχή της Κινέτας, όπου υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, διακόπηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στα διόδια Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων για τον ίδιο λόγο και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Αναστολή Προαστιακού

Αποφασίστηκε η αναστολή όλων των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.
Η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους προς τις περιοχές αυτές και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Χρυσοχοϊδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από τα ξημερώματα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 40 κλήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κινέτας για παροχή βοήθειας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Έντονη βροχόπτωση στην Αττική

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας οι βροχές που εκδηλώνονται κατά τόπους, έγιναν πιο έντονες κατά τη διάρκεια της νύχτας, δίνοντας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες με σημαντικά ύψη βροχής. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.

Νωρίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες, παρέμεινε κλειστή η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων οκτώ έως εννέα μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, οπότε θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Προβλήματα στη Κορινθία - Διακοπή κυκλοφορίας σε Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών

Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης και από την Κορινθία, καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνική οδού, με κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας.

Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλιά Εθνική οδό, κόβοντας στην ουσία, προσωρινά, κάθε δίοδο προς την Αθήνα.

Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει η Ολυμπία οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η παλιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, έως και τα διόδια του Καλαμακίου.

Στο σημείο και στην κατοικημένη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους μεμονωμένων σπιτιών, να είναι έτοιμοι, ώστε αν κριθεί απαραίτητο να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Δυνατή καταιγίδα στα Τρίκαλα

Στις περιοχές που πλήττονται από το νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται και ο Νομός Τρικάλων.

Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώνονται καταιγίδες σε όλο το Νομό, οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η κατάσταση ήταν δύσκολη στην ε.ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και οι οδηγοί αναγκάστηκαν να κινηθούν με πολύ μεγάλη προσοχή λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Έκλεισε προσωρινά η σιδηροδρομική γραμμή Σερρών-Δράμας

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη σιδηροδρομική γραμμή Σερρών-Δράμας προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης, καθώς φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν στις ράγες από μεγάλες ποσότητες νερού, προκάλεσαν μετατόπιση των γραμμών του δικτύου, στη γέφυρα του Νεοχωρίου.

Η κυκλοφορία της γραμμής διακόπηκε, καθώς το τρένο δεν μπορούσε να περάσει. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν συνεργεία για τον καθαρισμό και την επιδιόρθωση των γραμμών, ενώ οι επιβάτες του τρένου μεταφέρθηκαν σε λεωφορεία του ΟΣΕ, ώστε να μεταβούν στους προορισμούς τους.

Αγρίεψε η θάλασσα στην Κατερίνη - Εκκενώθηκαν σπίτια 

Μεγάλα προβλήματα στην παραλία της Κατερίνης έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης, καθώς φούσκωσε η θάλασσα και μεγάλες ποσότητες νερού εισχώρησαν στο αστικό ιστό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή για εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραλίας, και έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας τους κατοίκους των κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται πιο πίσω, ώστε να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατό, αν κριθεί απαραίτητο.

Στο σημείο βρίσκονται μονάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ώστε να βοηθήσουν στον συντονισμό της επιχείρησης.


 

Πηγή: skai.gr