Ειδικό Δικαστήριο: Αρνούνται τις κατηγορίες Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη δήλωσε, όταν ρωτήθηκε από την Πρόεδρο Βασιλική Ηλιοπούλου ότι «αρνείται την κατηγορία και θα αποδείξει το ψευδές»

Της Ιώαννας Μάνδρου

Με την άρνηση της κατηγορίας οι κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην υπουργός και η εισαγγελέας ΕλένηΗη Τουλουπάκη τοποθετήθηκαν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και δηλώνοντας ότι θα αποδείξουν την αθωότητα τους.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη δήλωσε, όταν ρωτήθηκε από την Πρόεδρο Βασιλική Ηλιοπούλου ότι «αρνείται την κατηγορία και θα αποδείξει το ψευδές».

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας για το ότι δεν απέστειλε στη Βουλή καταγγελίες, που είχε υποβάλλει το ΚΙΝΑΛ κατά των τότε υπουργών Παν. Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό που διαχειρίστηκαν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Με την βεβαιότητα, ότι είναι αθώος τοποθετήθηκε επί του κατηγορητηρίου που τον βαρύνει και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Ο πρώην υπουργός, που αντιμετωπίζει κατηγορίες ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας για την Ελένη Τουλουπάκη σχετικά με τις καταγγελίες ΚΙΝΑΛ κατά Παν. Κουρουμπλή, δήλωσε ότι είναι «αθώος για την εν λόγω κατηγορία», συμπληρώνοντας πως «τα έγγραφα της καταγγελίας κατατέθηκαν στην εισαγγελέα Ελένη Ραϊκου ( προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς)και αυτή τα έθεσε στον φάκελο της Novartis".

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες ότι παρενέβη στο έργο τριών εισαγγελέων ( Γεωργίας Τσατάνη, Ελένης Ράικου και Παν. Αθανασίου) ο πρώην υπουργός δήλωσε.

«Σε ότι αφορά καταγγελίες από τους εισαγγελείς, θα αντικρούσω όχι με τον δικό μου λόγο στον δικό τους λόγο, αλλά με τον δικό τους λόγο, όπου κατέθεσαν ( σε εισαγγελείς και τη Βουλή) διότι εκτός από αντιφάσεις που αγγίζουν τα όρια του παρολογισμού, τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικτα.
Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους με τα αρχικά τους ψεύδη με τα μεταγενέστερα δικά τους ψεύδη».

Πηγή: skai.gr