Εγγονός Μίκη Θεοδωράκη: Παππού μην ανησυχείς, η Κρήτη σε περιμένει

«Παππού μην ανησυχείς, η Κρήτη σε περιμένει» αναφέρει ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, μια μέρα μετά τον γιο του σπουδαίου συνθέτη, Γιώργο τασσόμενος με την επιθυμία του σπουδαίου συνθέτη να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων.

«Ο άνθρωπος διένυσε τη πορεία του και της έδωσε και κατάληξη . Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης. 

Σε ενέργειες που θα διασφάλιζαν ότι θα ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά όπως το επιθυμούσε είχε προχωρήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σύμφωνα με επιστολή του με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου του 2013 προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη. Την επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο μουσικοσυνθέτης αναφέρει ότι επιθυμία του είναι να ταφεί στη γενέτειρα του πατέρα του, όπου βρίσκονται ήδη οι γονείς και ο αδελφός του και πως του έχει παραχωρηθεί τάφος που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.
 

Σημειώνεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του. Συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, προσέφυγε πάντως με αίτησή του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, προσκομίζοντας τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως τελευταία  επιθυμία του μεγάλου μουσουργού ήταν να ταφεί στα Χανιά. 

Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο απαγορεύει με προσωρινή διαταγή οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του. Μετά από τη σχετική διαταγή θα ακολουθήσουν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση για τα οποία αναμένεται την προσεχή Δευτέρα. 

]Στον αντίποδα, η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, που φέρεται να είναι κυρίως εκείνη που επιθυμεί την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι, ανέφερε σε δική της ανάρτηση, την εξής φράση, την οποία αποδίδει σε κάποιον που της την απηύθυνε: «Το σκέφτηκα πολύ καλά και θέλω να σου πω ότι αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια».

Πηγή: skai.gr