Κλείσιμο

Δολοφονία Άλκη: «Εγκέφαλος» της επίθεσης ο 23χρονος λένε οι συλληφθέντες- «Ψάχναμε Αρειανούς στου Χαριλάου»

Ως «εγκέφαλος» της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου Άλκη παρουσιάζεται στις καταθέσεις των υπολοίπων συλληφθέντων ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος λίγες ημέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 23χρονος παρά το γεγονός ότι δεν καταδεικνύεται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, φέρεται, σύμφωνα με τις περιγραφές των συλληφθέντων ως το πρόσωπο που έδινε εντολές στους μικρότερους χούλιγκαν, έχοντας το γενικό «κουμάντο».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μάλιστα, η επίθεση φέρεται να έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονο που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. 

Σημειώνεται μάλιστα, πως σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ομολογούν οι συγκατηγορούμενοι το προηγούμενο διάστημα έγινε επεισόδιο μεταξύ οπαδών στο Ωραιόκαστρο και αμέσως μετά φαίνεται ότι ο 23χρονος συλληφθείς, οργάνωσε αυτή την καταδρομική που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Άλκη.

Συγκεκριμένα,  απευθύνθηκε σε νεαρούς οπαδούς που επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα τους από τα γραφεία του συνδέσμου στο κέντρο, κινήθηκαν στην περιοχή της Χαριλάου, και αφού πριν ακτινοσκόπησαν όλα τα στενά περιφερειακά του γηπέδου, σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορος της οικογένειας, έφτασαν στο σημείο παρακολουθώντας τους νεαρούς και τους επιτέθηκαν.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», φέρεται πως έχουν πει στις ομολογίες τους.

Επιπρόσθετα, όταν μίλησαν αναλυτικότερα για την επίθεση, είπαν ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο το οποίο και αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. 

Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr