Εντατικές έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει να ερευνά εντατικά η ελληνική αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί άλλο άτομο, πέρα από τον 23χρονο ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, και αρνείται κάθε ανάμιξη στη δολοφονία του Άλκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι αρχές έχουν στην διάθεση τους βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο 20χρονος να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Ο 20χρονος είχε αναζητηθεί και την Παρασκευή από την αστυνομία για να εξεταστεί. Ωστόσο δεν εντοπίστηκε και πιθανολογείται ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

«Η εντολή του υπουργού είναι να φτάσουμε μέχρι το τέρμα και όλοι οι υπαίτιοι για το φόνο του Άλκη και των ξυλοδαρμό των φίλων του να πάνε στη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν πρωτόκολλα και με την αλβανική αστυνομία και με την Interpol, και σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του 20χρονου αμέσως θα υπάρξει διεθνές ένταλμα μέσω της Interpol ώστε ο 20χρονος να συλληφθεί» εξήγησε ο κ. Μπαλάσκας.  

«Ο υπουργός και γενικότερα το σύστημα έχουν αποφασίσει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο να σπάσει και το κόκκαλο, να σπάσει το απόστημα και να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα να μην υπάρχει άλλη ανοχή… Η οπαδική βία πρέπει να τελειώσει» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Στράτος Μπαλάσκας. 

Το συγκεκριμένο άτομο εμπλέκεται σε παρόμοια επίθεση με μαχαίρι εις βάρος οπαδών του Άρη που διαπράχθηκε το Μάρτιο του 2019, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη στη Χαριλάου. 

Την ιδία ωρα, οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, έχουν σχηματίσει μια  "μαύρη λίστα"  στην οποία έχουν συμπεριλάβει 300 σκληρούς χούλιγκαν που δρουν στην Αττική.

 Πρόκειται για ιδιαίτερα σκληρά άτομα, εθισμένα στην ανομία, τα οποία ποδηγετούν τους χούλιγκαν. 

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο των ερευνών των αρχών για την δολοφονία του Άλκη, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να γυρίσουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες τα νέα παιδιά χωρίς φόβο.

Δείτε τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr