Δημόπουλος στον ΣΚΑΪ: Η σταδιακή άρση των μέτρων και τα ρίσκα

Για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και τα ρίσκα μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αθ. Δημόπουλος, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «Θα χρειαστεί να υπάρχει μια επιτήρηση των μέτρων όταν αρχίσει η σταδιακή χαλάρωση τους» ενώ σημειώνει πως: 

«Εγω πιστεύω ότι όταν θα ακολουθήσουμε τα μέτρα της προσωπικής υγιεινής που προβλέπονται». 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έρευνα που έκανε το ΕΚΠΑ σε σχέση με την άρση των μέτρων σε διάφορα κράτη «Η έρευνα που κάναμε δείχνει ότι στα περισσότερα κράτη υπάρχουν διφορούμενα σχέδια που διαφέρουν ανάλογα τις συνθήκες κάθε κράτους π.χ. στην Νορβηγία είπαν ότι θα πάνε σχολείο τα παιδάκια 7-11 ετών σε εθελοντική βάση βεβαια η συγκεκριμένη χώρα έχει ένα ανεπτυγμενο εξ αποστάσεως πρόγραμμα εκπαίδευσης ενώ στην Ταιβάν που παρουσιάζει καλή απόδοση σχετικά με το κορωνοιο τα σχολεία είναι ανοιχτά και όταν εμφανιστεί κρούσμα κλείνει η τάξη για 14 ημέρες. Επομένως βλέπουμε μια μεγάλη ποικιλομορφία που αναδεικνύει και το δυσεπίλυτο του προβλήματος. Στην Ελλάδα βέβαια είναι κοινή πεποίθηση ότι θέλουμε να γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και να ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι»

Παράλληλα, επεσήμανε πως τα νέα μέτρα μπορεί να μας προστατεύσουν και από άλλες ασθένειες όπως την γρίπη.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη του Πρύτανη:

Πηγή: skai.gr