Κλείσιμο

Μπίνης στον ΣΚΑΪ: Τι βρήκα στην αυτοψία μου στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη, ο Άγγελος Μπίνης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ανέφερε ότι ακόμα και χθες το πρωί δεν τηρούνταν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας στο χώρο της αιμοκάθαρσης για άτομα θετικά στον κορωνοϊο, όπου είναι υποχρεωτική η απόσταση των δυο μέτρων.

Ο κ. Μπίνης ωστόσο ανέφερε ότι επρόκειτο για μεταβατική περίοδο και γι αυτό η έρευνα της Αρχής είναι σε εξέλιξη και ο έλεγχος θα συνεχισθεί απο τη Δευτέρα για να διαπιστωθεί αν διασφαλίζονται τα πρωτόκολλα. 

Επιπλέον, σημείωσε ότι παλαιότερα υπήρξε ξανά έρευνα στην συγκεκριμένη κλινική.

Παράλληλα, οριζόντιους ελέγχους σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και γηροκομεία προανήγγειλε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή τα 38 κρούσματα και τους 3 νεκρούς στην κλινική στο Περιστέρι

Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι θα καλέσει τον εξωτερικό ιατρό της κλινικής, που βρέθηκε θετικός και έκανε ιατρείο, να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Πηγή: skai.gr